MISSIEWERK

KOERS EN VRIJHEID

 

Je missie: de opdracht aan jezelf, je belofte aan een ander. Het belang van een haarscherpe missie kan niet genoeg beklemtoond worden. Ze moet je op elk moment inspireren en op ideeën brengen. Ze moet je richting geven, maar ook ruimte om nieuwe wegen in te slaan. En ze moet tot de verbeelding spreken van opdrachtgevers en potentiële opdrachtgevers.


Stel dat je de keuze hebt om leiding te geven aan twee Amerikaanse opticiensketens. De een heeft als missie: To be America’s Favourite Optician Brand. De ander: To Give the Gift of Sight. Moeilijk kiezen - of niet? Beide missies waren van hetzelfde bedrijf, Lense Crafters. Ergens in de jaren negentig vervingen ze de eerste leuze door de tweede. En vanaf dat moment liepen de zaken als nooit tevoren. De werknemers waren trots en gingen met meer bezieling dan ooit aan het werk. Oude klanten bleven trouw en nieuwe stroomden toe. En binnen vijf jaar hadden drie miljoen onvermogenden een gratis gerecyclede bril op sterkte gekregen, omdat Lense Crafters ook hen the Gift of Sight niet wilde onthouden...


In de workshop vind je ook jouw missie. Het zal een toetssteen voor je ondernemen worden en een inspiratiebron voor jaren.

Naam_maken.html